Streetracebilar

Inom streetrace är bilen det centrala, även om det sociala och kulturen kring streetrace naturligtvis är minst lika viktigt. Det ska gärna vara mycket krafter under motorhuven men det är inte alla streetrace-entusiaster förunnat att få framföra ett muskelpaket. Oavsett vilken typ av bil man har är det viktigt att ta hand om den, se till att den ser bra ut och gärna styla den. Stylingen är en mycket viktig del inom streetrace-kulturen. Snygga, blanka fälgar, en schysst lack, vinge och ljus är några detaljer som man fokuserar på när man stylar bilen. Vid illegala streetrace finns det ofta bestämmelser för exempelvis vilka typer av däck som är tillåtna.

Styla en bil
Att styla en bil innebär att man lägger ner tid och pengar på att få den snyggare. Man kan styla bilen för i stort sett hur mycket pengar som helst om man vill, och en stylad bil är ofta lite av en statussymbol. Ju mer stylad, desto mer uppmärksamhet. Men det gäller att styla på rätt sätt. Att sänka bilen är en vanlig åtgärd vid styling. Det innebär att man gör bilen lägre och man kan montera på ett så kallat kjolpaket. Fälgarna vill man oftast ha något större i modellen och rutorna kan man tona för mindre insyn i bilen.

Red Bank, New Jersey, USA-September 10, 2011 :Couple of Ford GT race cars parked in front of Murrphy Grill restaurant in Broad street at Red bank Town in NJ State , during luxury car show .

Andra små detaljer som kan lyfta utseendet på bilen är att byta slutrör, lacka bromsoken, sätta på snygga ventilhattar och en snygg grill. Byte av blinkers och andra lampor är vanligt inom bilstyling. Inne i bilen kan man exempelvis byta till sportpedaler och byta detaljer i panelen. Somliga väljer dessutom att byta klädsel inne i bilen. Om man byter ut exempelvis gamla, slitna lister och gör en ordentlig tvätt och vax lyfter man utseendet ytterligare. Vill man kosta på lacken ett ordentligt lyft är en professionell lackförsegling ett alternativ.

Även musiken i bilen är viktig! Om man byter till en bra bilstereo, ordentliga högtalare och en bra baslåda har man satt pricken över i:et på sin stylade streetracebil.

instinct