The Fast and the Furious

Street racing som fenomen blev känt för de vida massorna i samband med filmen The Fast and the Furious som kom ut år 2001. Sedan dess har The Fast and the Furious blivit en hel franchise, med sex uppföljare i serien släppta hittills, och ytterligare en planerad inför 2017. Det samtliga filmer i serien har gemensamt är att de kretsar kring street racingens olagliga värld.

Seriens första film, som lade grunden för de stora framgångarna som följde, regisserades av Rob Cohen. Skådespelarna Vin Diesel och Paul Walker, som skulle bli ansiktena utåt för hela Fast & Furious-franchisen, spelade huvudrollerna redan i denna första film. Handlingen går ut på att polisen Brian O’Conner (Paul Walker) går undercover i streetrace-världen för att försöka stoppa ett gäng lastbilskapare som leds av Dominic Toretto (Vin Diesel). Under handlingens gång märker dock O’Conner att hans lojalitet allt mer lutar åt kaparnas håll. Handlingen inspirerades av en artikel med rubriken ”Racer X”, som publicerades i magasinet Vibe, och som handlade om streetrace i New York.fast_and_the_furious_poster

Om du själv har inspirerats av filmerna att prova den lagliga formen av street racing, blackrace, vet du redan hur mycket pengar det kostar att sköta en racingbil. Om du driver ett eget företag samtidigt som du kör blackrace är det därför sannolikt viktigt för dig att få in pengarna från dina fakturor så snabbt som möjligt. Det bästa sättet att försäkra sig om det är att anlita ett företag som Intrum, som kan hjälpa till med fakturaköp. På det sättet får man snabbt de pengar man behöver för reparationer eller uppgraderingar till sin bil.

The Fast and the Furious fick blandad kritik, men fick trots det stora framgångar ekonomiskt, då filmen drog in drygt 207 miljoner dollar i biljettintäkter över hela världen. Redan under filmens första vecka i biograferna i USA drog den in 40 miljoner dollar, och låg under den perioden etta på listan över de mest sedda biofilmerna. Den blandade kritiken bestod framförallt av kommentarer om att filmen var snygg på ytan och innehöll mycket action, men inte så mycket mer komplexitet än så. Däremot fick Walker och Diesel i princip enbart positiv kritik för sina skådespelarinsatser.

instinct